Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجید تخت‌روانچی سفیر و نماینده ایران در سازمان ملل گفت: بررسی صریح رویه‌های شورای امنیت نشان می‌دهد که اختیارات و وظایف شورا مکرراً توسط برخی دولت‌ها مورد سوء استفاده قرار گرفته است.

به گزارش خبرگزاری برنا، مجید تخت‌روانچی سفیر و نماینده ایران در سازمان ملل متحد روز سه شنبه به وقت محلی در  نشست شورای امنیت در مورد اصلاحات شورا و بهبود روش های کاری آن، ضمن تاکید بر افزایش کارایی و اثربخشی شورای امنیت در پرتو  ماهیت و دامنه درحال تغییر چالش های مربوط به صلح و امنیت بین المللی، اظهار داشت: شورای امنیت باید در تمامی مراحل تصمیم گیری خود به اهداف و اصول سازمان ملل متحد پایبند باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران افزود: انطباق کامل با منشور ملل متحد، شورا را قادر می سازد تا از اتخاذ تصمیمات ناقض منشور ملل متحد، یا در نظر گرفتن شرایطی که تهدیدی علیه صلح و امنیت بین المللی نبوده و یا ورود به مسائل مربوط به امور داخلی کشورها خودداری کند.

وی تصریح کرد: این امر همچنین به شورا کمک می کند تا از سوء استفاده یا استفاده بیش از حد از توسل به اقدامات ذیل فصل هفتم منشور جلوگیری کند و در عوض، تعهدات خود را در این زمینه به طور مناسب و مسئولانه انجام دهد.

سفیر ایران در سازمان ملل اضافه کرد: اصلاح و تبدیل شورا به یک نهاد کاملاً شفاف، دارای حاکمیت قانون، و بالاتر از همه، یک نهاد پاسخگو، کارآمدترین روش برای تضمین شفافیت، کارایی و اثربخشی آن است.

نماینده دائم ایران در سازمان ملل گفت در سال‌های اخیر تلاش‌ها و اقدامات قابل توجهی برای بهبود روش‌های کاری شورا انجام شده است، با این وجود، این تلاش‌ها با آنچه اعضای سازمان ملل انتظار دارند، فاصله دارد.

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران با اشاره به پیامدهای انسانی تحریم ها، تصریح کرد که شورای امنیت باید اثربخشی تحریم ها و عواقب انسانی آن را در مراحل مختلف منازعات ارزیابی و در صورت نیاز، آنها را تعلیق یا لغو کند. زیرا تحریم‌ها پیامدهای انسانی جدی دارند، همانطور که همه ما در طول همه‌گیری کووید-۱۹ شاهد آن بوده‌ایم و سلامت و زندگی غیرنظامیان را در معرض خطر جدی قرار می‌دهد. علاوه بر این، کار در محیطی که در آن تحریم ها رایج است، اغلب برای فعالان و کارکنان بشردوستانه دشوار است.

نماینده دائم ایران در سازمان ملل همچنین با اشاره به اهمیت چندجانبه گرایی در حل بحران ها و چالش های بین المللی گفت: نظام سازمان ملل متحد بر پایه چندجانبه گرایی بنا شده است. در مواجهه با چالش‌های جدی و پیچیده جهانی، شورا باید چندجانبه‌گرایی واقعی را اعمال و از آن حمایت کند، که حل و فصل مسائل بین‌المللی را از طریق همکاری ضروری می‌کند.

وی اظهار داشت: بررسی صریح رویه‌های شورای امنیت نشان می‌دهد که  اختیارات و وظایف شورا مکرراً توسط برخی دولت‌ها مورد سوء استفاده قرار گرفته است که تلاش داشته اند در تعقیب اهداف کوته بینانه سیاسی خود، به ‌ویژه علیه کشورهای در حال توسعه، این نهاد را ابزار مطلوب خود برای اعمال فشار بر کشورهای دیگر قرار دهند.

تخت‌روانچی اضافه کرد: چنین رفتاری نه تنها منشور سازمان ملل متحد و اصول اساسی حقوق بین الملل را نقض می کند، بلکه نشان دهنده بی احترامی به اختیارات و وظایف شورا بوده و یکپارچگی و کارایی آن را به خطر می اندازد.

سفیر ایران در سازمان ملل در ادامه با ابزار نگرانی از تعدد موضوعات مورد بحث در شورا در سال های اخیر تاکید کرد شورا باید در هنگام ارائه موضوعات جدید برای بررسی، احتیاط کرده و در اولویت های خود ثبات داشته باشد.

وی گفت: برای جلوگیری از تلاش های مضاعف و تعدی به وظایف مجمع عمومی، شورا باید ارتباطات و همکاری با مجمع عمومی و سایر ارگان های سازمان ملل را در مورد مسائل بین ارگانی بهبود بخشد.

تخت‌روانچی همچین به گزارش های سالانه شورای امنیت به مجمع عمومی را مورد اشاره کرد و افزود: این گزارش ها باید به شفافیت و پاسخگویی مورد نیاز تصمیمات و اقدامات اتخاذ شده توسط شورای امنیت کمک کند.

وی یادآور شد: در جریان بحث های اخیر در مجمع عمومی در مورد این موضوع، اکثریت قریب به اتفاق کشورهای عضو درخواست خود را از شورای امنیت برای ارائه گزارش سالانه ای که فراتر از یک جمع آوری ساده از فعالیت های آن است، تجدید کردند.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ایران دولت سازمان ملل سازمان ملل متحد شورای امنیت اختیارات و وظایف شورا ایران در سازمان ملل سازمان ملل متحد سوء استفاده شورای امنیت بین المللی مجمع عمومی تخت روانچی تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۵۵۶۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سند امنیت انرژی ایران در شورای عالی امنیت ملی تصویب شد

به گزارش خبرنگار مهر، محمدصادق جوکار رئیس مؤسسه مطالعات بین المللی انرژی در حاشیه نخستین روز از بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در نشست خبری بیان کرد: مؤسسه مطالعات بین‌المللی انرژی به همه بخش‌های مرتبط با صنعت نفت و گاز خدمات مشاوره‌ای می‌دهد که این اقدام‌ها در ۴ حوزه راهبردی انجام می‌شود.

وی ادامه داد: سند امنیت انرژی ایران تدوین و شاخص‌های آن مشخص شده است. برای نخستین بار است در کشور سندی داریم که با چالش‌های روز کشور هماهنگ است. در این سند همه شاخص‌های امنیت انرژی که خاص ایران است مورد توجه قرار دارد.

جوکار با تأکید بر اینکه بسیاری از معضلات موجود در کشور مانند حکمرانی انرژی، تقدم مدیریت تقاضا بر عرضه و… در تدوین این سند مورد توجه بوده است، بیان کرد: این سند در شورای عالی امنیت ملی مصوب و به همه دستگاه‌ها ابلاغ خواهد شد و اجرای آن الزام‌آور است.

وی با اشاره به اینکه افزون بر تدوین این سند، دورنمای استانی انرژی کشور مشخص شده است، تأکید کرد: اتلاف انرژی در هرکدام از استان‌های کشور از این طریق قابل شناسایی است.

رئیس مؤسسه مطالعات بین‌المللی انرژی تصریح کرد: برای نخستین بار الگوی جهانی و منطقه‌ای انرژی را پیش‌بینی کردیم که در زمینه صادرات نقش دارد و می‌تواند در الگوهای خنثی‌سازی تحریم که مبتنی بر توان بخش خصوصی است مؤثر باشد.

جوکار با اشاره به اینکه ایران کشور نفتی است، گفت: درآمدهای نفتی موتور محرک بخش‌های مختلف اقتصاد ایران به شمار می‌رود.

وی افزود: سومین اقدام، تحلیل قیمت‌های هفتگی است و پارسال ۹۳ درصد از پیش‌بینی‌ها در بازه پیش‌بینی‌شده بوده است.

رئیس مؤسسه مطالعات بین‌المللی انرژی چهارمین رویکرد را پایش رباتیک در حوزه بازار با تکیه بر رویدادها و روندها دانست و ادامه داد: اطلس انرژی کشورهای جهان نیز در حال تدوین بوده که برای همه فعالان بازار نفت کارآمد است.

جوکار تدوین سبد بهینه عرضه و تقاضای کشور به درخواست سازمان برنامه و بودجه در مؤسسه مطالعات بین‌المللی انرژی را اقدام دیگر این مؤسسه اعلام کرد و گفت: برای نمونه، در سبد عرصه انرژی ایران جایگاهی برای زغال وجود ندارد و این در حالی است که سهم زغال در سبد سوخت جهان در حال گسترش است. در سبد تقاضا نیز این مشکل وجود دارد.

وی با اشاره به امکان صادرات گاز ایران به اروپا افزود: آمریکا بخشی از بازار صادرات انرژی به اروپا را حذف می‌کند و این چشم‌اندازی نیست که از نظر اقتصادی و امنیتی برای ایران جذابیت داشته باشد.

رئیس مؤسسه مطالعات بین‌المللی انرژی ادامه داد: قیمت گاز در اروپا کاهشی است. از سوی دیگر، از نظر امنیتی برای ایران ایجاد مزیت نمی‌کند، زیرا حجم صادرات گاز ایران به اروپا نمی‌تواند به اندازه‌ای باشد که وابستگی ایجاد کند.

جوکار تأکید کرد: بازارهای در دسترس مناسب‌تر با هزینه‌های کمتر و پایداری بیشتر برای ایران، در همسایگی خود وجود دارد.

وی به پیشنهاد ایران به روسیه برای ایجاد کریدور شمالی _ جنوبی از اوراسیا تا خلیج‌فارس اشاره کرد و گفت: ایجاد این کریدور، شبکه‌ای از فروشندگان و خریداران گاز را تشکیل می‌دهد.

رئیس مؤسسه مطالعات بین‌المللی انرژی با تأکید بر اینکه اگر برای مصرف بی‌رویه سوخت خودروها چاره‌ای اندیشیده نشود، ایران در آینده ظرفیت صادرات نفت خود را نیز از دست خواهد داد، بیان کرد: این مساله اکنون برای صادرات گاز، با توجه به مصرف بالای این سوخت در داخل کشور وجود دارد.

جوکار با اشاره به هوشمندسازی شبکه انتقال با استفاده از تجربه روسیه در ایران، ادامه داد: روسیه نیز استفاده از توان ایران برای بهره‌گیری از گاز در شبکه حمل‌ونقل را در دستور کار دارد.

وی با تأکید بر اینکه بهینه‌سازی وظیفه دیگر دستگاه‌های اجرایی است، یادآور شد: اینکه وزیر نفت این وظیفه را برعهده می‌گیرد نباید سبب شود دیگر دستگاه‌های اجرایی از آن غافل شوند.

کد خبر 6100848 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • سند امنیت انرژی ایران در شورای عالی امنیت ملی تصویب شد
  • رد ادهاهای رژیم اسرائیل درنامه ایران به شورای امنیت
  • گروه‌های مقاومت در پاسخ مشروع ایران به رژیم اسرائیل دخیل نبودند
  • ایروانی: هیچ یک از گروه‌های مقاومت در اقدام مشروع ایران علیه اسرائیل دخیل نبودند
  • نامه ایران به شورای امنیت در رد ادعاهای بی اساس اسرائیل
  • نقش فعال ایران در ارتقای صلح و امنیت بین‌الملل
  • سفیر ایران در دوشنبه: امنیت در آسیای مرکزی حائز اهمیت است
  • ببینید | هشدار آیت‌الله هاشمی به دادن اختیارات به شورای نگهبان در سال ۶۳
  • محمد خزاعی مطرح کرد؛تشکیل شورای فیلم اولی‌ها موجب ایجاد امید در میان نسل جوان شد
  • رئیس سازمان سینمایی: تشکیل شورای فیلم اولی‌ها موجب ایجاد امید در میان نسل جوان شد